lauantai 25. lokakuuta 2014

Lahjattomat treenaa - joulushoppailusta

Sainpa eilen postissa paketin. Siinä tuli sekä anopin, Murun että minun joululahjat. Kyllä, lahjon myös itseni koska olen ollut niin reipas ja kiltti tyttö. :D
Aiemmin olen jo löytänyt ystävälleni A:lle lahjan, joten ostettava on enää oikeastaan äidin ja kummityttösen lahjat. Kaiken olen tähän mennessä löytänyt alennusmyynneistä tai käsityöharrastajilta ja toistaiseksi rahaa on mennyt todella vähän.
Aloin syyskuussa kirjoittelemaan Joulukirjaan ajatuksia ja ideoita myös lahjoista, jotta ehdin kautta rantain udella ihmisiltä mitä nämä saattaisivat olla mieltä minun lahjaideastani. Agenttihattu on ollut päässä jo monta kertaa, kuulkaas!

Moni tuntuu kammoksuvan ajatusta siitä, että joulushoppailun voisi aloittaa jo syksyllä. Vähintään yhtä moni tosin kammoksuu myös ruuhkaa ja rahanmenoa, jota se myöhässä aloittaminen teettää...aika lailla pattitilanne, eikös?

Mitä jos tänä jouluna yrittäisit tehdä asiat itsellesi helpoksi ja suorittaa suunnitelmallista shoppailua hyvissä ajoin?

Kannattaa alkaa ajoissa utelemaan mitä läheiset tarvitsevat. Mieti mitä he arvostavat, harrastavat, mistä he ovat puhuneet ja miltä heidän kotinsa näyttävät. Kun olet ihan tavallisella kauppareissulla vaikka Anttilassa kynttilöitä hakemassa, katso ympärillesi. Käy tonkimassa alenurkkauksia ja -laareja. Plaraa läpi verkkokauppojen alet ja kamppikset. Muista myös divarit, antiikki- sekä osto- ja myyntiliikkeet joista wanhaa arvostaville voi löytyä aarteita.
Anna lahjojen "tulla luoksesi", nauti ja ota rauhassa; älä turhaan juokse tuskanhiki niskavilloissa höyryten epätoivoisesti etsimässä viikkoa ennen H-hetkeä. Usko pois, läheisesi eivät pidä sinua yhtään parempana ihmisenä minkään itsekidutuksen ansiosta. Lähinnä todennäköisesti ärsyttävänä.
Uskon että moni olisi ihan hiukan onnellisempi ihminen kun lahjat olisi jo marraskuun loppuun mennessä ostettu ja jopa pakattukin - voi rauhassa keskittyä muihin joulupuuhiin ja heittää stressiä vesilinnulla. Tai jollain muulla käteensopivalla, mikäli a) vesilintua ei nyt juuri ole käsillä tai b) kyseinen otus ei ole halukas osallistumaan heittotoimintaan.

Yksi hyvä käyttötapa puolisolle/kumppanille on lykätä tälle osa lahjaostoksista tai ainakin niiden miettimisestä/toteuttamisesta, kummassa tämä nyt sattuukaan olemaan pätevämpi. Olemme Murun kanssa jakaneet vanhempien lahjonnat niin, että miä hoidan äitit ja Muru iskät. Tosin voipi käyä niin, että päädyn kuitenkin ainakin miettimään isäni lahjan jos nyt en hankkimaan sitä - Muru on vasta toista joulua kelkassa ja ihan sataprosenttisesti ei ole luottaminen siihen "kyllä mies tietää mitä kaikki muut miehet haluu lahjaksi"-filosofiaan...we shall see what we shall see. Luottoni on kyllä lähes järkkymätön tässä asiassa.


Leppoisia ostoshetkiä!
-Hulta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti