lauantai 11. lokakuuta 2014

Joku tolkku siihen menoon - katuväkivallasta ja pahuudesta

Nyt kyllä meni kuppi nurin. Eihän tässä menossa ole mitään tolkkua enää, kun aikuiset käyttäytyvät kuin pellossa ja nuoriso mätkii toisia pesismailoilla. Nyt meni käpy - kaulinta kehiin, perkuta!

Viimeisen viikon aikana lehdissä on laajasti uutisoitu Helsingissä liikkuvasta "nuorisojengistä" joka pahoinpitelee ja ryöstää ihmisiä. On hyvä, että ikävä asia on saanut julkisuutta ja sitä myötä moni uhriksi joutunut on saattanut saada rohkeutta ilmoittaa poliisille kohtalostaan. Pääosin kuitenkin aiheen uutisointi ja siitä eskaloitunut vihaliike taas on niin luokatonta soopaa, ettei mitään rajaa.

Media - iltapäivälehdet etunenässä - ovat nostattaneet kohua perättömien "tietojen" pohjalta. Kovin lietsottiin paniikkia, mutta oikaisun kanssa ei sitten ollutkaan kiirettä. Voi ihan hyvin odotella parikin päivää.
Ystäväni tekee töitä nuorten kanssa, ja monet "hänen lapsistaan" ovat maahanmuuttajia tai maahanmuuttajataustaisia. Viime päivät ovat venyneet nuorisotoimen porukalla kellon ympäri tilanteen takia. Ystävältäni kuulin mikä totuus on. Tässä siis ensikäden tietoa asiasta:

Kyseessä ei ole järjestäytynyt jengi, vaan useita löyhästi toisiinsa liittyviä porukoita.
Sekä pahoinpitelijöiden että uhrien joukossa on niin kantasuomalaisia, maahanmuuttajataustaisia kuin romanejakin. Kyseessä ei siis ole ulkomaalaistaustainen porukka joka metsästää kantasuomalaisia vaan sekä tekijöissä että uhreissa on sakkia joka lähtöön.
Ylilaudassa ja muilla höpöhöpösivustoilla julkaistut nimilistat, osoitteet ja kuvat ovat täysin tuulesta temmattuja. Joukossa on monia ystäväni entisiä nuoria, jotka ovat jo kolmeakymmentä ikävuotta lähenteleviä työtätekeviä ihmisiä, osoitteet ovat vääriä jne. Julkaistujen nimien ja muitten tietojen seassa on nuoriakin ihmisiä joilla ei ole mitään tekemistä koko rötöstelyn kanssa. Kiva kun netissä julkaistaan jonkun sivullisen kotiosoite ja joku lupaa "käydä kylässä". Mitä jos se tehtäisiin omalle lapsellesi? Saattais vähän ahistaa nimittäin, siinä on koko perhe vaarassa.
Nuorisotoimen väki on saanut osansa loanheitosta. Tämä on anteeksiantamatonta. Nuorisotoimen porukka on omistanut elämänsä nuorille ja heidän hyvinvoinnilleen nuorten taustoista riippumatta. He auttavat, kuuntelevat, ohjaavat ja myös opettavat nuorille elämäntaitoja. Nuoriso-ohjaajat ovat niitä jotka pääsevät ansgtiteinin lähelle ja saattavat olla se ainoa aikuinen joka välittää tai pystyy puhumaan nuorelle järkeä.
Se sakki joka tuolla puistoissa riehuu ei ole sitä joka viettää iltansa nuokkarilla! Nuorisotilojen koskemattomuuden uhkaaminen on pahimman luokan pelkurien hommaa.

Jos siis nyt vedettäisiin henkeä ja vaikka ihan järjestelmällisesti torpattaisiin rasistiurpojen utopistiset kostohankkeet. Jos näet vääryyttä, puutu siihen itse (mikäli se on turvallista) tai kutsu poliisit paikalle. Jos kuulet vihapuhetta, ilmoita siitä eteenpäin tai - taas oman turvallisuutesi huomioiden - lyö hölmöille jauhot suuhun.


Maailma on vaarallinen paikka, ei siksi että pahat ihmiset tekevät pahaa vaan siksi että kukaan ei tee asialle mitään
-Albert Einstein
Ainoa mitä paha tarvitsee voittaakseen on se etteivät hyvät ihmiset tee mitään.
-Edmund Burke
On se nyt kumma, kun ei osata olla ihmisiksi!
-Hulta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti