tiistai 20. lokakuuta 2015

Hätähousun herkut - pikaruuasta

Vaikka aina välistä tuleekin sekoiltua ja kokattua tuntikaupalla (ja vielä siitä nautiskellen), arkeni on sen verran raskasta ja työt väsyttävät niin huolella että aina ei vaan jaksa mitään ylimääräistä vaivaa nähdä. Silloin turvaudun muutamiin kestosuosikkeihin, jotka ovat nopeita, helppoja ja terveellisiä tai ainakin sensuuntaisia.

Laiska kokki käyttää raaka-aineita jotka kypsyvät nopeasti eivätkä vaadi paljoa käsittelyä ennen kypsennystä tai sen aikana. Pakastin on ystävä, samoin maustetahnat ja nopeasti kypsyvät proteiinit kuten kananmunat.

Tänään olin laiskalla tuulella, nälätti ja jääkaapissa oleva Puljongin béarnaisekastikkeenjämä kuumotteli. Kädessä on sen verran häijy tenniskyynärpää että pilkkomishommat eivät tulleet kyseeseen edes pikkuruisessa mittakaavassa. Käytännössä yksikätisenä mennään. Siispä väsäsin vartissa aterian, joka ei verota voimia eikä rasita ranteita; hernesosetta, choronkastiketta ja punajuuripihvejä. Hernesose pakasteherneistä, choronkastike béarnaisesta tomaattipyrettä lisäämällä ja punajuuripihvit valmiina pakkasesta. Superherkkua, terveellistä ja ravitsevaa sekä todella täyttävää!

Choronkastike on maultaan vähän ronskimpaa kuin béarnaise, ja se sopii erinomaisesti vaikka grilliruuan kaveriksi. "Valmistin" sen lisäämällä 3 desiin Puljongin Béarnaisea 1 reilun ruokalusikallisen tomaattipyrettä. Siis oikeastaan 1.5 rkl. Mutta kuiteskii. Näin tää maailma toimii; yhtä makuainetta lisäämällä kastikkeen nimi vaihtuu. Vähän kuin hollandaise, joka muuttuu béarnaiseksi rakuunaa lisäämällä. Kyllä on vallan kummallisia päähänpistot joillakin!

Hernesoseen ohjeen postailin jo kesällä, se löytyy täältä, mutta tällä kertaa vaihdoin kerman ranskankermaan ihan vaan vaihtelun vuoksi. Varsin herkkuisaa.

Päivän ateria näytti simppelisti tältä:


En edes salaattia jaksanut, mutta toisaalta kun puoli lautasta on vihreää niin tokkopa tuo kuolemaksikaan on...

Eipä tässä kai muuta. Oikein leppoisaa tiistai-iltaa kaik! =)

- HultaEi kommentteja:

Lähetä kommentti